Artikel 27

Kunst en cultuur kleuren het leven!

Social media als inspiratiebron

Als liefhebber van kunst en cultuur ga ik steeds op zoek naar nieuwe bronnen van informatie en inspiratie. Dit kan uiteraard een traditioneel magazine zijn waarin er een artikel staat maar het kan even goed ook een beurs zijn ergens in België of daar buiten waar je heel wat nieuwe ideetjes kunt opdoen.
Maar nog makkelijker zijn de verschillende social media websites die tegenwoordig enorm populair zijn. Je ziet jongeren heel vaak rondlopen met hun smartphone in de hand. Daarom dacht ik bij mezelf: “waarom ga ik eens niet op zoek naar social media websites die over kunst en cultuur handelen?”.

Interieurtips op Pinterest en Instagram
Wel, blijkbaar zijn er heel wat websites waarop mensen zelf foto’s en artikels posten over kunst en cultuur. Iets wat zeer “hot” blijkt te zijn, zijn de websites Pinterest en Instagram. Op deze twee websites kun je terecht om bijvoorbeeld interieurideeën op te doen. Het handige aan de websites is dat je overal de link vindt naar de producten die in de foto’s getoond worden of mensen reageren gewoon met de mededeling waar ze het artikel gekocht hebben, super handig dus.
Zelf ben ik ook geïnteresseerd in alles wat met inrichting en interieur te maken heeft. Vooral mooie kunstvoorwerpen of andere decoratieve objecten kunnen me zeer zeker bekoren. Regelmatig ga ik dan ook op zoek naar nieuwe trends die binnenkort in ons land hun intrede zullen doen.

Gebruik van veel kleuren
Een tijdje geleden waren de donkere kleuren zoals zwart-wit of grijstinten nog erg in. Toch lijkt het volgens de foto’s en de tips die ik op Pinterest en Instagram zie dat er de komende jaren weer meer kleuren zullen gebruikt worden. Uiteraard geen felle of fluo kleuren, maar wel zachte pasteltinten voor bijvoorbeeld kussens, gordijnen, decoratie, …

Kleuren

Multifunctionele meubels
Deze intrigeert mij zeer. Afgaande op de steeds duurder wordende maatschappij proberen mensen steeds nieuwe manieren te ontdekken waarop ze geld kunnen besparen, en terecht. Een daarvan is bijvoorbeeld “diy” of “do it yourself”. Dit betekent dat mensen steeds vaker oude meubels opnieuw gaan opknappen en ze zo een tweede leven geven. Maar mensen maken vaak zelf ook multifunctionele meubels. Denk maar aan een oude kist die met een mooi laagje verf kan dienen als salontafel met bergruimte.

Multifunctionele meubels

De Scandinavische look heerst
Erg onlogisch is dit niet. De Zweedse winkelketen Ikea die verschillende vestigingen in ons land heeft, zit hier ongetwijfeld voor iets tussen. Ikea, die steeds met de nieuwste trends naar buiten komt, is waarschijnlijk vertegenwoordig in ongeveer 75% van alle huiskamers in ons land. De opmars van de zogenaamde Scandinavische look is dan ook volop bezig.

Scandinavische look

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2023 Artikel 27

Theme by Anders Norén