Artikel 27

Kunst en cultuur kleuren het leven!

Architectuur = kunst!

Iets wat zeker ook tot kunst behoort is architectuur. Mooie gebouwen, gebouwen met een historische achtergrond, gebouwen die in een speciale stijl gebouwd werden of gewoon gebouwen met een verhaal achter. Vooral als kunst- en cultuurliefhebber kan ik enorm veel bewondering hebben voor zo’n gebouwen.

Prachtige gebouwen in het buitenland

Wanneer ik op reis ben in het buitenland bijvoorbeeld ben ik heel vaak geneigd om foto’s te nemen van mooie gebouwen of waarvan de architectuur mij enorm aanspreekt. In Barcelona bijvoorbeeld vind je heel wat prachtige gebouwen die tot de verbeelding spreken. Denk maar aan de wereldberoemde Sagrada Familia, die ontworpen werd door Gaudi. Maar ook andere wereldsteden zoals New York, Berlijn, Londen of Parijs kunnen mij zeker en vast bekoren. Het leuke is dat je overal andere gebouwen vind waarvan je soms niet wist dat ze bestonden of waarvan hun architectuur je werkelijk omverblaast.

Architectuur in eigen land

Maar vaak hoef je het helemaal niet zo ver te zoeken. Ook in eigen land zijn er heel wat gebouwen die wat meer aandacht mogen krijgen. Denk maar aan steden zoals Leuven, Hasselt, Brugge, Gent, … In deze steden vind je heel wat prachtige gebouwen die elk hun eigen verhaal hebben. Ook in Brussel vind je heel wat unieke gebouwen die ofwel een prachtig en uniek historisch verhaal hebben of nieuwe gebouwen die voldoen aan alle laatste nieuwe criteria binnen de architectuur.

Nieuwbouwproject The Cond’Or

Het nieuwbouwproject The Cond’Or van de vastgoedmakelaar Optima Global Estate is een nieuwbouwproject waar ik nu al gefascineerd naar uitkijk. In september 2016 zal op de commerciële as van de Gulden-Vlieslaan, de Louisalaan en de Waterloolaan een prachtig gebouw verrijzen met 75 luxueuze appartementen die zullen voldoen aan alle laatste nieuwe snufjes en criteria om bestempeld te worden als “luxe appartement”.

Prachtige ligging

Eerst en vooral is er de uiterst unieke ligging van het gebouw: in de directe omgeving van de Gulden-Vlieslaan, de Louisalaan en de Waterloolaan. Hier vind je heel wat exclusieve winkels die perfect aansluiten bij de mensen die deze appartementen zullen bewonen. Bovendien is de Grote Zavel, nog zo’n exclusieve buurt, op wandelafstand van het gebouw gelegen.

Uniek staaltje architectuur

En dan is er natuurlijk ook nog het gebouw zelf, dat ontworpen werd door Japsers-Eyers & Partners, een internationaal architectenbureau dat vestigingen heeft in Brussel, Leuven en Hasselt. Als je weet dat dit architectenbureau projecten als Noordruimte, de luchthaven Brussel-Nationaal en de gebouwen van de Europese Unie heeft ontworpen, dan weet je al dat het project The Cond’Or prachtig zal zijn. Nu is het enkel nog wachten op het definitieve resultaat.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2023 Artikel 27

Theme by Anders Norén