Artikel 27

Kunst en cultuur kleuren het leven!

De meest unieke gebouwen in de wereld

Kunst is uiteraard een zeer breed begrip. Kunst kan bijvoorbeeld abstracte kunst omvatten of kan ook gewoon iets heel simpel zijn. Maar kunst kan bijvoorbeeld ook architectuur zijn. Voor mij is architectuur zeker en vast een vorm van kunst. De manier waarop sommige mensen denken en plannen maken om ergens ter wereld een gebouw tot stand te brengen vind ik echt fascinerend. Na het opmaken van de plannen en het bouwen van het project is er uiteindelijk het eindresultaat. En dat vind ik nog meer fascinerend.

Vooral wanneer je ergens ter wereld een gebouw bezoekt en je heel aandachtig kijkt merk je ongetwijfeld enkel details op die je werkelijk kunnen verbazen. Dit is dan het werk van echte, uitzonderlijke architecten. Tijdens mijn vele reizen heb ik heel wat unieke gebouwen mogen bewonderen. Denk maar aan de Sagrada Familia in Barcelona, The Shard in Londen, de Burj Khalifa in Dubai, … Stuk voor stuk gebouwen die werkelijk in een volledig andere stijl gebouwd zijn, maar die echt prachtige voorbeelden zijn van een sterk staaltje architectuur.

Maar ook in Europa heb je nog heel wat gebouwen die een vermelding waard zijn. Daarom ging ik eens op zoek naar enkele van de meest opmerkelijke gebouwen in Europa. Zo bracht de Amerikaanse zender CNN onlangs een lijstje uit van een reeks gebouwen in Europa die echt bizar zijn.

Casa Mila in Barcelona

Het eerste gebouw is Casa Mila in Barcelona. Ik heb dit gebouw reeds persoonlijk bezocht toen ik op reis was in Barcelona. Dit gebouw is ontworpen door de wereldberoemde architect Antoni Gaudi, die ook de Sagrada Familia ontworpen heeft en het Parc Guell. Wanneer je voor het gebouw staat denk je meteen aan een steengroeve of aan een termietenheuvel. Het unieke is dat het gebouw geen rechte lijnen heeft, ook niet binnenin. Doordat het gebouw zo uniek is, staat het trouwens ook op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Casa Mila

Het Guggenheim Museum in Bilbao

Kunst in kunst. Dat is het geval in Bilbao. Daar vind je het Guggenheim Museum, een gebouw waarin heel wat moderne kunst tentoon gesteld staat. Het unieke gebouw werd ontworpen door de Amerikaanse architect Frank Gehry. Wanneer je naar het gebouw kijkt heb je de indruk dat het elk moment in elkaar kan zakken.

Guggenheim

Castel Meur in Plougescant

Op het eerste zicht lijkt dit huisje in Bretagne niet zo bijzonder. Maar wanneer je beter kijkt, besef je pas dat het huisje zich tussen twee gigantische rotsen bevindt en zo helemaal uit de wind staat. Het huisje zou het meest gefotografeerde huis van Bretagne zijn, en terecht.

Castel Meur

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2023 Artikel 27

Theme by Anders Norén