Artikel 27

Kunst en cultuur kleuren het leven!

Elk land heeft z’n eigen cultuur

Naast kunst is cultuur een andere grote passie van mij. Cultuur kun je als een zeer breed begrip ervaren, en dat maakt het net zo leuk. Cultuur hoeft bijvoorbeeld niet specifiek te maken hebben met één iets in het bijzonder, maar cultuur kan gewoon zeer veel verschillende elementen omvatten.

Reizen = verschillende culturen ontdekken

Neem nu reizen. Wanneer je veel reist krijg je automatisch te maken met een nieuwe cultuur die je voordien misschien nog niet ontdekt had. Voor velen is dit ook de hoofdreden waarom ze op reis gaan naar een ander land. Om er een nieuwe cultuur te ontdekken en om uiteindelijk zoveel mogelijk verschillende culturen te ontdekken. Op die manier leer je heel wat nieuwe dingen bij leer je meteen ook hoe het er in andere landen aan toe gaat.

De bijzondere cultuur van Spanje

Zowat elk land heeft zijn eigen cultuur, waardoor reizen nog een stuk leuker wordt. In elk land waar je voor de eerste keer op reis gaat leer je bij wijze van spreken een nieuwe cultuur kennen. Zo ben ik vorige zomer op reis geweest naar Spanje. Op zich is Spanje geen verre of exotische bestemming, maar toch is er mij heel wat bijgebleven van mijn reis naar Spanje. Vooral op cultureel vlak heb ik er heel wat dingen ontdekt waarvan voordien niet wist dat ze bestonden.

La Tomatina: het feest van de tomaten

Toen ik er was eind augustus vroeg ik aan een lokale inwoner van een stadje net bij Valencia wat er zoal te doen was deze periode van het jaar. De persoon keek erg verbaasd naar mij en antwoordde meteen: “La Tomatina!”. Na wat uitleg bleek dat dit het feest van de tomaten is. Ik had er wel al eens van gehoord  televisie, wanneer je naar jaarlijkse gewoonte de beelden te zien krijgt van mensen die elkaar bekogelen met tomaten. Maar ik wist eerlijk gezegd niet dat dit “feest” eind augustus plaats vond in Buñol, een stadje nabij Valencia.

Tomatina

Rond de middag begint het festival waarbij mensen elkaar bekogelen met tomaten en door de straten glijden over platgetrapte tomaten. Enkele uren later, na afloop van het festival zorgen alle inwoners dat de stad er opnieuw schoon uitziet.

Stierenrennen in Pamplona

Een andere Spaanse culturele gebeurtenis die je jaarlijks opnieuw op televisie ziet zijn de stierenrennen in Pamplona. Las Fiestas de San Fermin of de stierenrennen vinden elk jaar plaats in juli in Pamplona.

Stierenrennen

Hierbij kunnen de waaghalzen onder ons van 6 tot en met 14 juli elke avond door de straten van Pamplona rennen voor en tussen de stieren. Hierbij vallen regelmatig zwaar gewonden die vertrappeld worden door een stier.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2023 Artikel 27

Theme by Anders Norén