Artikel 27

Kunst en cultuur kleuren het leven!

Op reis naar de mooiste Europese kunststeden

Tegenwoordig zijn heel veel reizen vaak gericht op één bepaald thema. Zo heb je culinaire reizen waarbij je tijdens je reis enkele plaatsen bezoekt die gekend zijn omwille van hun gastronomie. Of je hebt ook de reizen waarbij er vooral gefocust wordt op de natuur. Tijdens zo’n reis bezoek je dan natuurparken of doe je bijvoorbeeld een safari waarbij je wilde dieren gaat spotten. Maar een ander voorbeeld van een gethematiseerde reis is een kunstreis. De laatste jaren komt het vaker voor dat mensen kiezen voor een kunstreis.

Bewonderen van kunst staat centraal

Tijdens een kunstreis is het de bedoeling dat er verschillende steden worden bezocht, zogenaamde kunststeden, waar je heel wat verschillende vormen van kunst tegenkomt. Steden zoals Barcelona, Rome, Amsterdam, Parijs, Berlijn, Wenen, … zijn één voor één perfecte voorbeelden van kunststeden. In deze steden vind je heel wat verschillende vormen van kunst terug. Dit kan bijvoorbeeld de architectuur zijn, maar ook werken van bekende kunstenaars zoals schilderijen, beeldhouwwerken of andere werken.

Barcelona

Een van de meest gekende en tevens ook meest bezochte en dus ook meest toeristische kunsteden is de Spaanse stad Barcelona. Deze bruisende stad trekt jaarlijks heel veel toeristen die niet alleen komen voor de stranden en het mooie weer. Het grote aantal (historische) bezienswaardigheden zijn vaak de hoofdreden waarom heel veel mensen naar Barcelona op reis gaan. Zo kun je er heel wat middeleeuwse gebouwen bewonderen in gotische buurten zoals Barri Gotic en El Ravel. Maar je kunt er ook art-nouveau gebouwen zien in de wijk Eixample waar je heel wat werken van Gaudi terugvindt. Andere gekende gebouwen zijn de Sagrada Familia, Casa Mila, Parc Guell, …

barcelona

Berlijn

De Duitse hoofdstad Berlijn is een schitterende stad met heel wat wereldberoemde musea en andere gekende kunstwerken en gebouwen. Het leuke aan Berlijn is dat je er heel veel verschillende stijlen vindt. Oude gebouwen, moderne gebouwen, futuristische gebouwen, … Kortom, zowat iedereen vindt in Berlijn wel iets wat hem of haar zal boeien. Naast de gebouwen vind je in Berlijn ook heel wat musea, concertzalen, festivals, galerijen, … In Berlijn vind je ook heel wat prachtige hotels in heel veel verschillende stijlen. Tip: op Weekendesk vindt je vaak leuke promoties en kortingsbonnen en bovendien kan je er de hotelletjes filteren op thema. Een aanrader!berlijn

Amsterdam

Iets dichter bij huis ligt de Nederlandse hoofdstad Amsterdam. Een grote, moderne en innovatieve stad die vaak in het nieuws komt omtrent bepaalde kunstwerken die voor het eerst het licht zien, in Amsterdam. In Amsterdam vind je naast de vele gezellige buurten ook heel wat musea zoals het Rijksmuseum, het Stedelijk museum, het Rembrandthuis, het Van Goghmuseum en De Apple waar je prachtige kunstwerken kunt bekijken. Qua architectuur zijn vooral de Oude Kerk en het Koninklijk Paleis echte aanraders. Ook het Begijnhof is zeker een must. Amsterdam kun je vanuit België makkelijk bereiken met de trein. Tip: check steeds Scotty.be of er geen kortingscodes voor NMBS beschikbaar zijn.

Kopenhagen

Iets meer in het Noorden ligt de Deense hoofdstad Kopenhagen. Deze stad is niet enkel bij kinderen zeer geliefd vanwege de wereldberoemde LEGO maar ook bij kunstliefhebbers is Kopenhagen een geliefde stad. Musea zoals Kopenhagen Art Gallery, Glyptoteket, Louisiana en het Thorvaldens museum zijn bij kunstliefhebbers gekende musea. Op het vlak van architectuur zijn de Ronde Toren, de Amalienborg, de Christiansborg en de Rosenborg Slot dan weer gebouwen die je zeker moet bezoeken.

kopenhagen

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2023 Artikel 27

Theme by Anders Norén