Artikel 27

Kunst en cultuur kleuren het leven!

Deze muziekfestivals moet je zeker eens bezoeken

De zomerperiode is voor heel wat muziekliefhebbers traditioneel een periode waar ze elk jaar opnieuw vol verlangen naar uitkijken. De reden hiervoor is simpel: muziekfestivals.

Het begin van de zomer is elk jaar opnieuw ook het begin van het festivalseizoen. Hoe dichter de zomer dichterbij komt, hoe meer festivals er op de agenda komen te staan. Van de kleinste dorpsfestivals tot de grootste muziekfestivals; elk hebben ze wel een reden waarom ze de moeite waard zijn.

Toch kun je moeilijk in één zomer alle mogelijke muziekfestivals bezoeken. Wij vroegen ons dan ook af wat er nu op het Europese continent de 5 beste muziekfestivals van het moment zijn.

Glastonbury in Pilton (Verenigd Koninkrijk)

Wanneer je namen zoals Roskilde, Rock Werchter en Sziget opnoemt, dan hoort Glastonbury Festival daar zeker ook bij. Dit rock- en popfestival is het grootste openluchtfestival ter wereld. Naast de vele bands en artiesten kun je er ook genieten van talloze acts en optredens zoals circus, dans, cabaret, …

Main Square Festival in Arras (Frankrijk)

Dit relatief jonge festival wordt georganiseerd op de Citadelle Vauban in Arras, een uiterst unieke locatie. Het wordt tijdens dezelfde periode van Rock Werchter georganiseerd en heel wat namen van op de affiche van het Main Square Festival staan dan ook op de affiche van Rock Werchter.

Sziget Festival in Boedapest (Hongarije)

Bij de meeste festivalgangers is Sziget helemaal geen onbekend festival meer. Al jarenlang is dit festival, dat georganiseerd wordt op een eiland in Boedapest, enorm populair bij jongeren. Het is vooral de indrukwekkende line-up die elk jaar opnieuw heel wat toeschouwers weet aan te trekken.

Rock Werchter in Werchter (België)

Een festival in eigen land mag uiteraard niet ontbreken in dit leuke lijstje. Rock Werchter staat garant voor heel wat bekende namen op de affiche maar ook voor gezelligheid, plezier en onvergetelijke ervaringen.

Roskilde Festival in Roskilde (Denemarken)

Dit vier dagen durende festival is één van de grootste rockfestivals van Europa. Heel wat gekende namen zijn elk jaar te gast op het festival, dat georganiseerd wordt in Roskilde, ten zuidwesten van Kopenhagen. Het unieke aan dit festival is dat de opbrengst van dit festival naar een goed doel gaat.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2023 Artikel 27

Theme by Anders Norén