Artikel 27

Kunst en cultuur kleuren het leven!

De 5 populairste cultuursteden in Europa

Op reis gaan en gewoon niks doen behalve luieren op het strand en aan het zwembad. Voor veel mensen is dit de ultieme vorm van ontspannen wanneer ze op reis zijn. Voor anderen is dit dan weer wat ze zeker niet willen doen tijdens hun reis. Heel veel mensen willen tijdens hun reis de lokale sfeer opsnuiven, kennismaken met de lokale bevolking en gebouwen en musea bezoeken. In Europa zijn er 5 cultuursteden die je zeker en vast gezien moet hebben.

Wenen

Een weekendje Wenen hoef je helemaal niet letterlijk te nemen. De romantische hoofdstad van Oostenrijk is met meer dan 80 verschillende musea dé trekpleister voor cultuurliefhebbers. De prachtige paleizen, de statige kerken en de ongelofelijke gebouwen zijn werkelijk een must. Op het einde van de dag kun je er trouwens heerlijk dineren in één van de vele restaurantjes.

Rome

Iets meer naar het Zuiden toe ligt de Italiaanse hoofdstad Rome. Heel veel bekende gebouwen deden al dienst in verschillende films, meestal romantische films dan. De bezienswaardigheden in Rome zijn haast niet bij te houden: Colosseum, Forum Romanum, Sixtijnse Kapel, de Spaanse Trappen, Pantheon, Sint-Pietersbasiliek, de Trevi Fontein, … De heerlijke Italiaanse gastronomie en het zachte klimaat zijn uiteraard mooi meegenomen.

Florence

Nog in Italië ligt de gekende historische stad Florence. Met beroemdheden zoals Leonardo Da Vinci, Boticelli en Michelangelo is Florence één van de meest gekende cultuursteden ter wereld. Vroeger was Florence immers het culturele centrum van Europa. Dit zie je in de prachtige gebouwen in de stad.

Berlijn

De Berlijnse Muur was jarenlang de scheiding tussen het kapitalistische Westen en het communistische Oosten. Vandaag is die muur het symbool van een verenigd Duitsland. De vele bezienswaardigheden en het bruisende nachtleven maken van Berlijn een cultuurstad die je zeker eens moet bezoeken.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2023 Artikel 27

Theme by Anders Norén