Artikel 27

Kunst en cultuur kleuren het leven!

De meest bizarre gewoontes ter wereld

Vaak zeggen mensen dat de wereld vreemd in elkaar zit. Maar wanneer je er verder bij nadenkt, is het ook echt wel zo. De wereld kent heel wat vreemde gewoontes die bij heel veel mensen niet gekend zijn. Zo heeft elk land zijn typische gewoontes en eeuwenoude tradities die in stand gehouden worden. Denk maar aan de jaarlijkse traditie op de vooravond van 6 december waarbij ongeveer elk kind zijn of haar schoentje klaar zet voor de schoorsteen in afwachting van de Sint die voorbij zal komen. Maar er zijn heel wat andere, bizarre, gewoontes. Wij zochten enkele van de meest ongewone gewoontes op.

Laten steken door een mier

In het gebied van de Amazone moeten jonge mannen van de Satere-Mawe stam een pijnlijk ritueel doorstaan om te bewijzen dat ze wel degelijk een man geworden zijn. Zo moeten ze 20 keer 10 minuten lang een handschoen dragen die vol zet met kogelmieren. Terwijl de mannen voortdurend gestoken worden door de beestjes dansen ze uitbundig om de pijn wat te verzachten…

Schoonheidsideaal als statussymbool

In China werden tot enkele maanden terug de voetjes van zesjarige meisjes ingebonden met stukken stof. Hierdoor kon de vrouw niet gaan werken en moest ze dus gewoon thuis blijven. In China zijn ingebonden voeten het symbool van rijkdom.

Gebruik van de badkamer is verboden

Een nog vreemder ritueel is er eentje in Borneo. Daar mogen pas getrouwde koppels gedurende 3 dagen de badkamer en het toilet niet gebruiken. Als dit lukt, dan zal het koppel een gelukkig en vooral vruchtbaar huwelijk hebben.

Ingevette ganzen onthoofden

Een erg bizar ritueel vindt elk jaar plaats in Spanje. Op de dag van de Ganzen moeten deelnemers tegen elkaar strijden gedurende een opvallende wedstrijd. Aan een stalen kabel hangt er een ingevette gans met de kop naar beneden boven het water. De deelnemers moeten langs de gans varen en zo hoog mogelijk springen om zo de kop van de gans te trekken. Wie dit het snelst kan doen, heeft gewonnen.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2023 Artikel 27

Theme by Anders Norén