Artikel 27

Kunst en cultuur kleuren het leven!

Limburgse architectuur wint nog steeds te weinig prijzen

De provincie Limburg heeft heel veel verschillende troeven die elk jaar opnieuw toeristen naar de provincie lokken. En dat is ook nodig, want Limburg is een provincie die nood heeft aan toeristen van zowel binnen- als buitenland.

Maar ondanks het feit dat de provincie Limburg heel wat leuke activiteiten en bezienswaardigheden telt, win Limburg in vergelijking met heel wat andere Belgische steden weinig prijzen op één bepaald vlak: architectuur.

Heel wat prachtige gebouwen

Dat Limburg erg weinig in de prijzen valt als het op architectuur aan komt, heeft zeker niet te maken met het feit dat er weinig bezienswaardige gebouwen in Limburg staan. Er zijn talloze voorbeelden van prachtige gebouwen in Limburg. Denk maar aan de Media en Design Academy op de C-Mine site, het Glazen huis in Lommel, het gerechtsgebouw in Hasselt, het stadhuis van Lommel, …

Concurrentie is groot

Een van de voornaamste redenen waarom de Limburgse gebouwen zo weinig in de prijzen vallen, heeft in de eerste plaats te maken met de “concurrentie” van andere architecturale pareltjes in ons land. De voorbije jaren zijn er heel wat prachtige gebouwen bijgekomen, die met prijzen aan de haal gingen. Denk maar aan het MAS in Antwerpen, het vernieuwde station in Luik, het gerechtsgebouw in Antwerpen, … Stuk voor stuk gebouwen van erg bekende architecten.

Limburgse architectuur promoten

Om ervoor te zorgen dat de Limburgse architectuur toch de erkenning krijgt die ze verdient, moeten bepaalde partijen hun verantwoordelijkheid nemen inzake het promoten van de architectuur. Zo kunnen de verschillende grote Limburgse immokantoren, zoals bijvoorbeeld Immo Top Invest, hier verandering in brengen.

Maar ook het de verschillende stadsbesturen en de provincie Limburg zelf kunnen extra inzetten op promotie en het in de kijker zetten van de Limburgse architectuur om zo toch kans te maken op de prijzen die ze verdient.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2023 Artikel 27

Theme by Anders Norén