Artikel 27

Kunst en cultuur kleuren het leven!

Wat zijn de voordelen van architectonisch beton?

Veel mensen denken dat beton saai en deprimerend is. Dat hoeft helemaal niet waar te zijn. Met architectonisch beton kunnen de laatste tijd de mooiste dingen gebouwd worden. Dit komt doordat beton in elke vorm en maat te gieten is, in tegenstelling tot steen. Daarnaast heeft architectonisch beton oneindig veel mogelijkheden qua kleur en textuur. Ben jij van plan architectonisch beton te gebruiken in jou huis, of wil je gewoon meer te weten komen over de mogelijkheden? In dit artikel lees je meer over de 4 voordelen van architectonisch beton.

Elke vorm is mogelijK

Omdat architectonisch beton gegoten wordt, is het bijna in elke vorm te verkrijgen. Het is een sterk materiaal, hierdoor kan het beton zowel als dragend als niet dragend element gebruikt worden. Daarnaast kan architectonisch beton als gevelbekleding gebruikt worden. Bijna geen enkel ander materiaal geeft de architect zoveel mogelijkheden als architectonisch beton. Zo kunnen de mooiste creaties ontstaan.

Natuurlijk en tijdloos

Architectonisch beton is gemaakt van zand, cement, granulaten en natuurlijke materialen. Doordat er natuurlijke materialen worden gebruikt krijgt het beton een natuurlijke uitstraling. Door deze uitstraling is het beton tijdloos en gebruiken steeds meer mensen dit type gevelbekleding.

Oneindig veel kleuren

Architectonisch beton heeft een grote variƫteit aan kleuren em structuur te bieden. Dit komt doordat jij de keuze hebt de bestanddelen en de dosering te veranderen. Van een strakke en witte uitstraling tot een steenachtige look: alles is mogelijk. Voor een architect is dit beton dan ook een droom. De kleur van het beton hangt af van de fijne bestanddelen namelijk:

  • Cementen
  • Vulstoffen
  • Pigmenten
  • Zandsoorten

Daarnaast is het mogelijk om het beton de zandstralen, uit te wassen of te polijsten. Hierdoor krijg je de verschillen in structuur.

Om je wat voorbeelden te geven kun je hieronder de meest gebruikte soorten architectonisch beton vinden:

  • Glad beton (elke gewenste kleur mogelijk)
  • Uitgewassen beton (granulaten worden zichtbaar)
  • Gepolijst beton (effen en glazend)
  • Gezandstraald beton (zandkorrels worden zichtbaar)

Mooi af te werken

Door de verschillende mogelijkheden in structuren en kleuren is architectonisch beton het perfecte materiaal om je huis prachtig af te werken. Door de vele mogelijkheden kun je je huis maken zoals jij wilt. Wil jij een strak wit huis? Dan is het bijvoorbeeld erg mooi je muur te voorzien van pleisterwerken in combinatie met glad architectonisch beton. Zo creeer je ruimte en rust in je huis.

Door: Wouter

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2023 Artikel 27

Theme by Anders Norén