Artikel 27

Kunst en cultuur kleuren het leven!

Cv-ketel vervangen: waarom zou ik?

Denk jij dat jouw cv-ketel toe is aan vervanging maar zie je nog niet de reden waarom je dit zou moeten doen? Jouw cv-ketel vervangen heeft vele voordelen. Denk bijvoorbeeld eens aan de 35% aan stookkosten dat je ermee kan besparen. Wil jij erachter komen waarom het vervangen van je cv-ketel jou veel oplevert? Je leest het hier.

Voor als het nog niet te laat is: onderhoud de ketel goed

Bij het vervangen van cv-ketel geldt er een belangrijke regel. Een goed onderhouden gasketel of mazoutketel, zal een stuk langer mee gaan. De brander die de brandstof verbrand en zo warmte creëert wordt na verloop van tijd vies. Door deze goed schoon te laten maken voorkom je onnodige energieverspilling.

3 redenen waarom je moet vervangen als dit al wel nodig is

Het vervangen van je cv-ketel kent een boel voordelen. De 3 belangrijkste zetten we hieronder voor je op een rijtje:

  • Besparing op stookkosten. Ga ervan uit dat je ketel vervangen moet worden na 13-15 jaar. Na 13-15 jaar zal de ketel nog wel werken maar met een zeer laag rendement. Vergeleken met een nieuwe ketel zal het rendement ongeveer 35% lager zijn. Je verspilt dan in feite dus ongeveer 35% aan energie. Zonde voor het milieu en jouw portemonnee dus. Door op tijd je cv-ketel in te ruilen voor een nieuwe, bespaar je vele honderden euro’s.
  • Het verhogen van het energielabel. Houdt daarbij rekening met het energielabel van je huis. In januari 2018 gaat in België de nieuwe regelgeving omtrent de EPB in. In deze nieuwe regelgeving zal de energiezuinigheid nog meer invloed hebben op het energielabel van jouw woning. En deze energiezuinigheid is erg afhankelijk van het rendement van jouw cv-ketel. Een hoog energielabel betekent een hogere waarde van het huis. Of je nou gaat verhuizen of niet, een hogere woningwaarde is altijd mooi meegenomen.
  • Het vervangen is voordeliger dan repareren. Je kent het wel: de ene reparatie na de andere die uitgevoerd moet worden. Uiteindelijk zijn er zoveel reparaties uitgevoerd dat je net zo goed een nieuwe had kunnen kopen. Ook bij cv-ketels is dit het geval. Voorkom deze verspilling van geld en vervang op tijd de ketel. Raadpleeg wel altijd een ketelspecialist die een OK CV-keurmerk bezit voordat je dit doet. Hij zal door zijn kennis en ervaring zeker weten wat het beste is voor jouw cv-ketel.

 

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2023 Artikel 27

Theme by Anders Norén