Artikel 27

Kunst en cultuur kleuren het leven!

Zo haal je het maximale uit jouw tuin

Heel veel mensen willen tegenwoordig in de stad wonen, en minder op het platteland. In de stad wonen heeft zo z’n voordelen. Denk maar aan de bereikbaarheid bijvoorbeeld, maar het heeft natuurlijk ook nadelen. Hoe meer mensen in de stad gaan wonen, hoe meer de woningprijzen naar verloop van tijd zullen stijgen en hoe minder woningen er ook beschikbaar zullen zijn.

© Pixabay

Als je in de stad gaat wonen, dan moet je ook enkele zaken opgeven zoals bijvoorbeeld een deel van jouw vrijheid. Uiteraard niet jouw persoonlijke vrijheid, maar denk maar een tuin. Een stadswoning gecombineerd met een grote tuin is tegenwoordig erg zeldzaam, zo niet onvindbaar geworden. Maar als je dan toch in de stad gaat wonen in een woning met een kleinere tuin, dan nog kun je daar maximaal van profiteren.

Kies voor de juiste indeling

Wanneer je een kleine tuin hebt, dan moet je hier ook rekening mee houden. Een grote fout die heel veel mensen maken, is dat ze vergeten dat ze een kleine tuin hebben en vaak planten of meubels kopen die er helemaal niet in passen. Bekijk dus op voorhand hoe groot jouw tuin precies is, en beslis pas daarna wat je er mee zal doen.

Gebruik de tuin helemaal

© loungeset Chelva van Gamma

Als je een kleine tuin hebt, dan is het belangrijk dat je voor elk hoekje een bestemming vindt. Zo kun je bijvoorbeeld van een klein verdoken hoekje een gezellige plek maken door er een loungeset te plaatsen waar je heerlijk kunt relaxen.

Niet te veel planten

Planten zijn tegenwoordig weer helemaal in, maar let op dat je er niet te veel plaatst. Kies liever voor een beperkt aantal planten en liefst ook voor planten van de dezelfde soort. Op die manier zorg je niet alleen voor ruimtelijkheid, maar ook voor eenheid. Wat je ook kunt doen is de planten samen plaatsen in één bloempot of enkele grote bloempotten in plaats van in veel kleine bloempotjes.

Hou het eenvoudig en strak

Je kon het misschien al afleiden uit de bovenstaande tips, maar in een kleine tuin hou je het best zo eenvoudig mogelijk. Zorg voor niet al te veel kleuren en verschillende lijnen. Op die manier toont jouw tuin ook vaak een stuk groter dan dat hij in werkelijkheid is.

Benut de troeven

Ook al heb je misschien een erg kleine tuin, toch heeft elke tuin z’n eigen troeven. Zo kun je bijvoorbeeld handig gebruik maken van het zonlicht in jouw tuin en wie weet heb je misschien wel plaats om er zonnepanelen te plaatsen? Op die manier benut je weeral een stuk van je tuin, en bespaar je ook nog eens op jouw energiekosten.

 

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2023 Artikel 27

Theme by Anders Norén